Woonbegeleider VGZ (min. - max. voor Stadsdeel Oost - Diemen)

Vacaturenummer: 
T338813
Functiegebied: 
Begeleiding
Verzorging
Werklocatie adres: 
  Amsterdam

De baan
Als woonbegeleider word je flexibel ingezet binnen alle teams in Stadsdeel Oost. Je bent kort van te voren inzetbaar voor invaldiensten. Je ondersteunt onder supervisie van de persoonlijk begeleider een aantal cliënten met als uitgangspunt het persoonlijk plan. Je draagt mede zorg voor de uitvoer van de dagelijkse ondersteuning aan cliënten. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele ondersteuningsvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van de ADL en HDL activiteiten, het ontwikkelen en in stand houden van een sociaal netwerk, beheer van eigendommen en financiën en het creëren van een prettige leefomgeving. Je lost eventuele knelpunten in de ondersteuning waar mogelijk zelf op en signaleert en rapporteert gedragsveranderingen en ondersteuningsvragen van cliënten. Vanzelfsprekend ga je uit van de mogelijkheden van de cliënt.

Je draait tijdens je dienst, achterwacht voor geheel stadsdeel Oost en Zuid Oost, voor de ambulant wonende VGZ cliënten, of je werkt op één van de locaties. Je hebt diverse werktijden, inclusief slaapdiensten en waak/nachtdiensten.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op MBO niveau, bij voorkeur SPW 4. Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt enige jaren werkervaring met mensen met gedragsproblematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking. Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat methodisch te werken en u heeft vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen).

Je staat stevig met beide benen op de grond en kunt goed relativeren. Belangrijk is dat je in staat bent dit ook uit te dragen naar je collega’s. Je kunt je verplaatsen in de behoeften van de cliënt; kunt omgaan met agressie; consequent en toch ook flexibel zijn. Verder kun je zelfstandig werken.

In verband met het draaien van achterwacht diensten is het hebben van een rijbewijs B een noodzaak!

De werkplek
Als woonbegeleider ben je flexibel inzetbaar binnen alle VGZ locaties / teams in Stadsdeel Oost. Het betreft hier de locaties Wenckenbachweg, Ir. J. Mulderplein, VGZ de Gooyer, VGZ Kastanjehof, Ambulant Oost / Watergraafsmeer – Diemen, Ambulant IJburg, Ambulant Centrum / Zeeburg. Dit zijn locaties / teams voor groepswonen en individueel wonen. Ook kan je ingezet worden binnen ons Trefpunt Samsam, dit is een ontmoetingscentrum en dagbesteding project binnen de wijk.

Het is een flexibele baan, waarbij het kan dat je relatief kort van te voren weet wanneer en waar je moet werken.
Vanuit het ambulante team Oost / Watergraafsmeer – Diemen vindt de 24-uur achterwacht plaats voor alle ambulant wonende cliënten in het Stadsdeel, evenals in het Stadsdeel Zuid Oost. Hiervoor is een dienstauto beschikbaar.

Onder de doelgroep LVB (licht verstandelijk beperkt) vallen de cliënten die een IQ hebben tussen de 50 en onder de 85. Er is bij deze doelgroep sprake van bijkomende problematiek. Zij kunnen bij Cordaan verschillende soorten ondersteuning krijgen. Deze doelgroep kent een eigen visie en aanpak binnen Cordaan. Het uiteindelijke doel van de ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek is het toewerken naar of in stand houden van een volwassen leven. Een volwassen leven houdt het volgende in: een gezonde balans tussen zelfstandigheid en zeggenschap enerzijds en het nemen van verantwoordelijkheden en bewaken van veiligheid (eigen en anderen) en integriteit anderzijds.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een aanstelling, op basis van een min - max contract, voor een jaar voor gemiddeld minimaal 4 uur per week, in diensten van 6 – 8 uur per dag met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris en inschaling is conform CAO en functieniveau in schaal 35. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

Informatie & solliciteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Scheerder (teammanager) of Mirjam Boomkamp (persoonlijk begeleidster specialist) telefoon 020-4624820 of pscheerder@cordaan.nl. Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij jouw cv een uitgebreide motivatie. Op www.cordaan.nl vind je informatie over al onze locaties en doelgroepen.

De eerste ronde sollicitatie zijn gepland voor maandag 11 september a.s..

Het opvragen van een bewijs van goed gedrag is onderdeel van de sollicitatie procedure.