Woonbegeleider Seegersplein

Vacaturenummer: 
T338893
Functiegebied: 
Verzorging
Werklocatie adres: 

De baan
Voor een mooie woonlocatie in Amsterdam Zuid Oost zijn we op zoek naar een gedreven professional die begeleiding van topkwaliteit wil leveren aan onze cliënten.
Word jij enthousiast van werken in een team en het ondersteunen van mensen met een ingewikkelde hulpvraag, dan zoeken we jou!
Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuwe collega in de functie van woonbegeleider voor 28 uur per week.

Jouw kwaliteiten
Je bent in het bezit van een relevant MBO of HBO diploma, bijvoorbeeld SPW of MMZ op niveau 4. Je bent in staat methodisch te werken en kunt mede daardoor de ondersteuningsvraag van je cliënten onderbouwen. Je hebt vakinhoudelijke kennis, affiniteit met de doelgroep en hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie. Hierbij kun je denken aan autisme, hechtingsproblematiek en gedragsproblematiek.

Je staat stevig met beide benen op de grond staan, straalt rust uit en kunt goed relativeren. Belangrijk is dat je in staat bent dit ook uit te dragen naar je collega’s. Je kunt je verplaatsen in de behoeften van de cliënt; kunt omgaan met agressie; consequent en toch ook flexibel zijn. Werken met ondersteunende communicatie, het consequent nakomen van afspraken en vooruit kunnen denken voor cliënten om grip te kunnen houden op wat er op een dag gebeurd zijn belangrijke begeleidingsvoorwaarden om de sfeer goed te houden en incidenten voor te zijn.

Je hebt het vermogen zelfstandig, doelgericht en gestructureerd te werken, Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid die nodig is voor overdracht, deelname aan diverse overleggen en verslaglegging.
Flexibiliteit, humor, geduld, empathie, relativeringsvermogen en het vermogen tot het stellen van grenzen zijn kenmerkende eigenschappen voor jou.

In deze functie voer je in samenwerking met de andere teamleden het persoonlijk plan van de cliënt uit. Je wordt inhoudelijk aangestuurd en gecoacht door de persoonlijk begeleider en levert een bijdrage aan het tot stand komen van de cliëntplannen. Je hebt binnen het team een signalerende functie op gebied van de ondersteuningsvraag van de cliënt en de samenwerking voor wat betreft de uitvoering van de cliëntplannen.

De werkplek
Locatie Wethouder Seegerplein is een prachtige locatie in Amsterdam Zuid Oost. Hier wonen in totaal 15 cliënten verdeeld over twee woongroepen. De cliënten hebben een duidelijke zorgvraag ten aanzien van autisme, hechtingsproblemen en psychiatrische problematiek. Zij hebben een matige verstandelijke beperking. We bieden begeleiding passend bij het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau wat vaak lager ligt. Daarom is voor deze cliënten veel voorspelbaarheid en duidelijkheid in de vorm van structuur en sturing gewenst.

Het Wethouder Seegersplein ligt aan de rand van Amsterdam Zuidoost en zijn eigenlijk twee woonhuizen. Er zijn twee groepen, elke groep heeft een mooi ingerichte huiskamer en een gedeelde keuken. Er wordt door begeleiding met hulp van bewoners gekookt. De bewoners wonen in een groep met zeven of acht medebewoners en hebben een eigen kleine zit-slaapkamer. Achter het huis begint het natuurgebied de Hoge Dijk, hier kunnen de bewoners wandelen en tot rust komen met begeleiding. Er wordt regelmatig gefietst op een duofiets en we lopen samen tweemaal per week van en naar de dagbesteding van Gaasperdam.

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende werkplek in een deskundig team. In het team is er veel ruimte om over inhoudelijke vraagstukken mee te praten en verwachten we een actieve bijdrage in het bieden van kwalitatieve zorg en ondersteuning aan onze bewoners.

Er zijn mogelijkheden tot bij- en nascholing.
Inschaling in FWG 35 CAO Gehandicaptenzorg

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en referenties maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Informatie & solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Joyce Olsthoorn, Teammanager, Telnr 06 15829098

Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een uitgebreide motivatie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.