Wijkverpleegkundige Regio Amsterdam Noord

Vacaturenummer: 
T186201
Functiegebied: 
Verpleging
Verzorging
Werklocatie adres: 

De baan
Ben jij de HBO verpleegkundige die het wijkgericht werken bij Cordaan wil uitbouwen en ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar ervaren professionals die als wijkverpleegkundige hun expertise ten volle willen inzetten in Amsterdam Noord.

Als Wijkverpleegkundige krijg je de ruimte om je vak in de volle breedte uit te oefenen. In de wijk “anno 2016” heb je de primaire taak de zorg in de eerste lijn te organiseren. Niet alleen de lichamelijke gezondheid van de cliënten in de wijk, maar ook hun psychische en sociaal maatschappelijk welbevinden heb je helder in beeld. Je kijkt verder dan je eerste indruk en zoekt naar de vraag achter de vraag.

Op verpleegtechnisch vak houd je je voornamelijk bezig met de cliënten met een gecompliceerde zorgvraag. In de ochtend zal je dan ook meestal zelf de wijk ingaan voor het uitvoeren van verpleegkundige handelingen. Bovendien verricht je de indiceringen. Daarnaast heb je een signalerende en coördinerende rol. Je zoekt samenwerking met andere zorgaanbieders in de wijk zoals de huisarts, GGZ, GGD, buurtregisseurs, buurthuizen, vrijwilligers en opvangcentra. Als een spin in het zorgweb verbind je hulpverleners met elkaar. Je organiseert zorg op afstand, maakt gebruik van e-health, internet en andere moderne ICT. Hiervoor krijg je onder andere een iPad ter beschikking.

Samen met andere verpleegkundigen en verzorgenden vorm je een zelfsturend wijkteam (15 fte). Dit team is zelf verantwoordelijk voor rooster en planning.

Jouw kwaliteiten
Allereerst ben je in bezit van een diploma HBO verpleegkunde en ben je BIG geregistreerd. Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als HBO verpleegkundige. Ervaring in de wijkzorg is een pré.

Maar zeker zo belangrijk is een groot empatisch vermogen. En dat je doortastend bent. Een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en zorginhoudelijk leiderschap zijn vanzelfsprekend. Je staat stevig in je schoenen en weet op natuurlijk manier om te gaan met je rol op de scheidslijn van aansturen en uitvoeren (“leidinggeven zonder macht”). Beschik je ook nog over een gezonde dosis humor, lef en creativiteit? Dan ben jij de wijkverpleegkundige die wij nodig hebben om de wijkteams in Amsterdam Noord te versterken.

De werkplek
Cordaan is een van de grootste zorgaanbieders van Nederland. Jaarlijks stelt de divisie Thuiszorg VV&B vanuit 55 wijkteams tienduizenden Amsterdammers in staat om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Met respect voor de eigen levenswijze van de cliënt en in samenwerking met andere zorgverleners. De thuiszorg biedt verschillende diensten zoals (gespecialiseerde) verzorging en verpleging, ondersteunende begeleiding, nacht- en waakzorg en maaltijdservice. Het uitgebreide en afwisselende werkterrein nodigt uit tot snel en ondernemend werken. Cordaan is een flexibele organisatie waar veel kansen liggen voor medewerkers met initiatief.

Naast het werken in de wijk is de Thuiszorg betrokken bij verschillende projecten en onderzoeken op de scheidslijn van “cure” en “care”. Dit in samenwerking met diverse (academische) ziekenhuizen, waarbij het doel is om wetenschap en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In overleg bieden wij je een arbeidsduur van 24 tot 36 uur per week. Je zult voornamelijk in dagdiensten werken, af en toe ook in het weekend.

Cordaan Thuiszorg biedt je de geaccrediteerde opleidingen Excellerende Wijkverpleging en Indiceren aan. Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden om je binnen Cordaan te ontwikkelen en te specialiseren. We zoeken op dit moment 2 Wijkverpleegkundige voor een team in Amsterdam Noord. Samen gaan we kijken in welke team je het beste past.

Salaris en inschaling zijn conform CAO VVT in schaal 50 (maximaal € 3.378,23 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding en een fietsenplan. Ook krijg je de beschikking over een iPad en een smartphone.

Informatie & solliciteren
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je CV een brief met je motivatie.

Wil je eerst ervaren hoe het werken in de wijk is door een keer mee te lopen? Neem dan contact op met Anna Marie Valkema, T (06) 31950733 (wijkverpleegkundige en ambassadeur van de Thuiszorg). Ook wanneer je onlangs gediplomeerd bent of bijna klaar met je opleiding HBO-V, kun je met Anna Marie contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.