Wijkverpleegkundige bij Cordaan Thuiszorg

Vacaturenummer: 
T116350
Functiegebied: 
Thuiszorg
Verpleging
Werklocatie adres: 
  Amsterdam

De baan
Ben jij de HBO verpleegkundige die het wijkgericht werken bij Cordaan wil uitbouwen en ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar ervaren en startende professionals die als wijkverpleegkundige het voortouw nemen in deze ontwikkeling.

Als wijkverpleegkundige krijg je bij Cordaan de ruimte om je vak in de volle breedte uit te oefenen. In jouw wijk heb je de primaire taak om met jouw wijkteam de zorg in de eerste lijn te organiseren. Niet alleen de lichamelijke gezondheid van de cliënten in de wijk, maar ook hun psychische en sociaal maatschappelijk welbevinden heb je helder in beeld.

Op verpleegtechnisch vak houd je je voornamelijk bezig met de cliënten met een gecompliceerde zorgvraag. Je bezoekt de cliënten in jouw wijk voor het uitvoeren van verpleegkundige handelingen en coördineert de zorg in jouw wijkteam. Uiteraard behoort ook het verrichten van indiceringen tot jouw takenpakket. Hiernaast heb je een signalerende en coördinerende rol. Je zoekt samenwerking met andere zorgaanbieders in de wijk zoals de huisarts, GGZ, GGD, buurtregisseurs, buurthuizen, vrijwilligers en opvangcentra. Je verbindt vanuit jouw rol hulpverleners met elkaar. De zorg organiseer je deels op afstand, waarbij je gebruik maakt van e-health toepassingen. Hiervoor krijg je onder andere een iPad ter beschikking.

Samen met andere verpleegkundigen en verzorgenden vorm je een zelforganiserend wijkteam dat bestaat uit 12-15 teamleden. Het wijkteam is zelf verantwoordelijk voor rooster en planning en stelt prioriteiten in de kwaliteitsontwikkeling.

Jouw kwaliteiten
Je bent in bezit van een diploma HBO verpleegkunde en bent BIG geregistreerd. Ervaring als wijkverpleegkundige is een absolute pré. Mocht je starter zijn of overstappen vanuit een andere discipline dan bieden wij op maat een traineeship of opleidingstraject aan.

We zoeken collega's die doortastend zijn en vakinhoudelijk leider kunnen zijn in het wijkteam. Je staat stevig in je schoenen en weet op natuurlijk manier om te gaan met je rol op de scheidslijn van aansturen en uitvoeren. Beschik je ook nog over een gezonde dosis humor, lef en creativiteit? Dan ben jij de wijkverpleegkundige die wij nodig hebben om onze wijkteams te versterken.

De werkplek
Cordaan is een van de grootste zorgaanbieders van Nederland, bestaande uit 9 zorgdomeinen. Van thuiszorg en verpleeghuizen tot GRZ, kleinschalig wonen en VG zorg.

Jaarlijks stelt het zorgdomein Zorg in de Wijk (thuiszorg) vanuit 56 wijkteams tienduizenden Amsterdammers in staat om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Met respect voor de eigen levenswijze van de cliënt en in samenwerking met andere zorgverleners. Zorg in de Wijk biedt verschillende diensten zoals verzorging, (gespecialiseerde) verpleging en ondersteunende begeleiding. Het uitgebreide en afwisselende werkterrein nodigt uit tot snel en ondernemend werken. Cordaan is een flexibele organisatie waar veel kansen en doorgroeimogelijkheden liggen voor medewerkers met initiatief en ambitie.

Naast het werken in de wijk is de Thuiszorg betrokken bij verschillende projecten en onderzoeken op de scheidslijn van “cure” en “care”. Dit in samenwerking met diverse (academische) ziekenhuizen en onze eigen expertisecentra op dementie en geriatrische revalidatie. Dit met het doel om onze zorg continu te blijven verbeteren met behulp van de verbinding tussen wetenschap en praktijk.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In overleg bieden wij je een arbeidsduur van 32 tot 36 uur per week. Je zult voornamelijk in dagdiensten werken en draait in overleg met je team ook mee in avond- en weekenddiensten.

Cordaan Zorg in de Wijk biedt een vakinhoudelijk leiderschapsprogramma voor wijkverpleegkundigen en diverse interne en externe opleiding aan op het gebied van indiceren en vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden om je binnen Cordaan te ontwikkelen en te specialiseren of te verbreden. Wij hebben vacatures bij diverse wijkteams in Amsterdam. In overleg kijken we welk wijkteam het best bij jou past.

Salaris en inschaling zijn conform CAO VVT in schaal 50 (maximaal € 3.410,38 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan. Ook krijg je de beschikking over een iPad en een smartphone.

Informatie & solliciteren
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je CV een brief met je motivatie.

Wil je eerst ervaren hoe het werken in de wijk is door een keer mee te lopen of heb je vragen over het werken bij Cordaan? Neem dan contact op met Dennis van den Heuvel (HR manager Zorg in de Wijk) via tel: 06- 31667391; dvandenheuvel@cordaan.nl. Ook wanneer je onlangs gediplomeerd bent of bijna klaar met je opleiding HBO-V, kun je met contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.